Wednesday, December 9, 2020

Refliukso gydymas

Gyvenimo būdo keitimas – pirmas žingsnis gydant gastroezofaginio refliukso ligą (GERL). Patartina vengti rūgščių produktų, šokolado, stiprios kavos. Paprastai po kelių savaičių gydymas yra sėmingai užbaigiamas. Jeigu įtariama, kad skrandžio opos priežastis – nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo, vartoti nuskausminimo tikslais, tuomet pagal galimybes jų vartojimą reikia nutraukti.


Taip pat chirurginis gydymas gali būti siūlomas, kai yra didelė diafragminė išvarža, išreikštas ezofagitas ypač su kraujavimu, pasikartojantis stemplės susiaurėjimas, priešvėžiniai stemplės pokyčiai, dėl rūgšties refliukso pasireiškus bronchitui ar pneumonijai. Daugelis galvoja, kad skrandžio refliuksas ir padidėjęs rūgštingumas yra vienas ir tas pats, bet taip nėra, todėl nereikia skubėti gerti vaistų kol nėra.

Gastroezofaginio refliukso liga (GERL): priežastys, simptomai ir gydymas. Patikima informacija iš savo srities specialistų. Tulžies refliuksas – procesas, kuomet tulžis iš dvylikapirštės žarnos pakyla aukštyn į skrandį, ar net stemplę, gerklę (pvz miegu metu). GERL gydymas susideda iš elgsenos pokyčių ir medikamentinio gydymo.


Antsvorio turintiems as­menims rekomenduojama sumažinti svorį, miegoti ant aukštesnės pagalvės, nevartoti alkoholio ir ne­rūkyti, neužkandžiauti naktį ir nevartoti maisto, ga­linčio pasunkinti GERL simptomus (1). Taip yra dėl to, kad ligos priežastys yra praktiškai nežinomos. Todėl pradėjus gydymą, pirmiausia pašalinami ligą predisponuojantys veiksniai, t. Jeigu tai nepadeda, skiriamas medikamentinis gydymas.


Rūgšties refliukso Rūgšties refliukso (taip pat žinomas kaip GERD), būklė, kai skrandžio rūgšties nugarą iki į stemplę, yra gana paplitęs.

Kuris gydymo metodas labiausiai tinka – sužinosite kreipiasi į gydytoją, kuris įvertinęs Jūsų organizmo būklę rekomenduos ir tinkamiausią problemos šalinimo būdą. GI) turinį išlieta stemplės spindžio. Vadinamas fiziologinis refliuksas, jei atrodo, iš karto po valgio ir nesuteikia. Operacinis gydymas taip pat siūlomas kai randasi GERL komplikacijos stemplėje (stemplės susiaurėjimas, Bareto stemplė). Pagrindinis chirurginio gydymo metodas yra laparoskopinė fundoplikacija.


Gydymas PSI ir visiška skrandžio rūgšties gamy­bos supresija neapsaugo nuo tulžinio refliukso ir jo sukelto refrakterinio rėmens. Bet kuris kompetentingas specialistas supažindina pacientą su šiomis paprastomis, bet absoliučiai būtinomis rekomendacijomis. Skrandžio refliuksas kamuoja ne vieną žmogų ir daugelis jų problemą bando spręsti vartodami skrandžio rūgšties gamybą mažinančius vaistus. This domain is years old. Vienas mūšio lauke su gastroezofaginio refliukso liga - ne karys.


Diagnostika Neretai diagnozei pakanka vien tik išreikštų klinikinių simptomų, kurie pablogina žmogaus gyvenimo kokybę (trukdo kasdienei veiklai). Gydytojas vaistus parenka atsižvelgdamas į gastroezofaginio refliukso ligos klinikinį variantą, ligos eigą. Vienas iš simptomų – rėmuo (deginantis skausmas po krūtinkauliu).


Siekiant efektyviai suvaldyti gastroezofaginį refliuksą bei jo progresavimą, „Biofirst“ klinikoje kompetentingi savo srities specialistai pirmiausiai atidžiai susipažįsta su paciento ligos istorija, at. Chirurginis gydymas gastroezofaginio refliukso ligos atveju yra taikomas retai. Kokio maisto reikėtų vengti, jei retkarčiais pasireiškia refliukso požymiai (skrandžio turinys dirgina gerklę)?


Receptiniai vaistai gydytojo skiriami paciento sveikatos stiprinimui ir ligos sukeltų simptomų mažinimui. Refliukso gydymas „Biofirst“ klinikoje.

Medikamentai parduodami vaistinėje, pateikus gydytojo. Gydytojas gastroenterologas – virškinimo organų ligų gydytojas, diagnozuojantis ir gydantis virškinimo organų ligas, kurių dažniausios – skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligė, gastroezofaginio refliukso liga (GERL), lėtinis gastritas, dirgliosios žarnos sindromas, vidurių užkietėjimas (obstipacija), įvairios kilmės hepatitas, kraujavimas iš virškinamojo trakto. Jeigu gydymas veiksmingas - diagnozė patvirtinama, ir gydymas antirefliuksiniais vaistais tęsiamas, kol išnyksta simptomai. Jeigu gydymas nepakankamai veiksmingas ar neveiksmingas (simptomai nepakinta, sustiprėja ar atsiranda naujų požymių), ligonis siunčiamas gastroenterologo, otorinolaringologo, pulmonologo konsultacijai.


Gydytojai rekomenduoja mesti rūkyti, sumažinti gausiai. Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau.


Kartais reikalingas ilgalaikis gydymas ne tik virškinamąjį traktą, bet ir nervų sistemą veikiančiais vaistais. Labai svarbu ir tinkama dieta bei pakankamas skysčių vartojimas. Skirti efektyviausią gydymą, o taip pat pateikti individualias rekomendacijas gali tik gydytojas. Gydymas ir profilaktika GERL gydyti ir profilaktikai rekomenduojama daug ne vaistinio gydymo būdų, pirmiausia siūloma keiti gyvenimo būdą ir mitybą.


Daugelio klinikinių tyrimo metu alkoholio ir rūkymo atsisakymas, kūno masės mažinimas, kūno padėties keitimas miegant, padidėjusio intraabdominalinio spaudimo mažinimas suretino ir sutrumpino refliukso epizodus. Tačiau gastroezofagilio refliukso liga (GERL) – tai patologinė būklė, kai skrandžio turinio refliuksas sukelia nemalonius ir varginančius simptomus, o ligai užsitęsus – įvairias komplikacijas.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Popular Posts